מקצוע יהודי זה כבוד לכל החיים.
היהדות היא הדת העתיקה ביותר מבין הדתות. דת אשר לפי כתביה מתפתחת כבר מעל שלושת אלפים שנה. ליהדות מסורות שונות ומגוונות. מסורות המגיעות מדורות רבים של קיום מצוות וחזרה על מנהגים שונים מספר התורה. מנהגים רבים ומגוונים מכל התפוצות התאגדו במרוצת השנים להלכות ומסורות שכיום מקיים כל יהודי. בתוך צרור חוקים אלו ניתן לראות תחום שחוקיו נוגעים לבריאות האדם ואיכותו של המזון אותו הוא צורך, תחום זה נקרא כשרות. חוקים אלו נועדו להבטיח את טיב המזון ולהגן על בריאותו של האדם. בריאותו הפיזית של האדם מושפעת ישירות מהמזון אותו הוא צורך וביהדות מוקדש מקום מכובד לאיכותו של האוכל.
על פי ההלכה היהודית המסורתית, את איכות האוכל המותר לאדם יהודי לאכול בודק אדם מיוחד שעבר הכשרה בתפקיד של בודק כשרות. בודק הכשרות מפקח על כל סוגי המזון וחראי להתריע במידה ונמצא פגם בטיב המזון. הבשר הוא המזון העיקרי במטבח היהודי המסורתי. השוחט הוא בעל המקצוע האחראי על הכנת הבשר למכירה. מהכנת החיה לשחיטה דרך ביצוע פעולת השחיטה בפועל ועד הכנת הבשר כמוצר סופי למכירה ללקוח, כל הפעולות הללו נמצאות באחריות השוחט. קורס שחיטה הוא הדרך היחידה ללמוד את המקצוע המיוחד הזה. קורס שחיטה זה המקום שבו תקבלו את כל הכלים, הידע והנסיון לבצע שחיטה יהודית כשרה למהדרין.
הסכין, הזווית ואיך אוחזים בחיה בצורה נכונה.
במשך הכשרתו, לומד על פעולת השחיטה בפועל וחומר עיוני גם כן. אחיזת הסכין היא אחד המרכיבים החשובים ביותר בפעולת השחיטה. שוחט מיומן מבצע חיתוכים וניקובים בצרה מדוייקת אשר איננה גורמת סבל לחיה וגם שומרת על השחיטה כשרה. זווית החזקת המאכלת ויציבות היד הם עניין הנרכש בנסיון לאורך הקורס. אחיזת החיה בצורה נכונה היא תורה משל עצמה. אחיזה נכונה תמנע מהשוחט להפגע במהלך הפעולה ותמנע מהחיה לחץ מזיק. פעולותיו הפיזיות של השוחט נלמדות בקורס שחיטה. והן אורכות כמחצית מהקורס הנמשך בערך כארבעה חודשים עד חצי שנה.
הכל קורה לפי ההלכה והמסורת.
קורס שחיטה מקיף מקיים במחצית מזמנו גם לימוד חומר עיוני רב. ההלכות הקשורות במלאכת השחיטה, הברכות שנאמרות לפני, במהלך ואחרי השחיטה ואופן הטיפול והאחסנה של הבשר. על כל שוחט לדעת את המסורות והברכות במדוייק. בסיומו של קורס שחיטה נערך מבחן על ידי הרבנות הראשית ורק שוחטים מצטיינים מקבלים תעודת שוחט מוסמך.